Bezele cu crema de ciocolata
PrinteazaBezele cu crema de ciocolata din: oua, zahar, sare, zahar vanilat, unt, rom, coniac, faina, cacao, ciocolata, cafea, lapte.
- 6 albuşuri
- 375 g zahăr
- un praf sare
- un plic zahăr vanilat
Pentru cremă:
- 250 g unt
- 2-3 linguri rom natural sau coniac
- 6 gălbenuşuri
- un praf sare
- 6 linguri zahăr
- 3 linguriţe făină albă
- 5 linguriţe cacao
- 100 g ciocolată cu lapte
- o linguriţă cafea instant
- 150 ml lapte
- un plic zahăr vanilat
- hârtie pentru copt
Mod de preparare:
Se separă ouăle. Gălbenuşurile se pun într-un bol si se presară un praf de sare. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece.
Albuşurile se pun într-un bol de plastic si se bat spumă. Zahărul se adaugă în ploaie şi se bat cu mixerul aproximativ 40 de minute. După ce s-a întărit bine compoziţia, se toarnă cu poşul în tava tapetată cu hârtie.
Se încălzeşte cuptorul în prealabil si apoi se introduce tava. Se coc primele 20 de minute cu uşa închisă, ca să se caramelizeze si să rămână goale în interior, apoi se mai lasă 15 minute cu uşa cuptorului întredeschisă, ca să se usuce. Se scot din tavă şi se lasă să se răcorească.
Intre timp, se prepară crema. Se cern făina şi cacaua, se pun gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, zahărul, cafeaua instant, ciocolata tăiată cubuleţe, zahărul vanilat şi laptele călduţ. Se fierb la baie de aburi si apoi se lasă să se răcească. Se freacă untul cu romul Si apoi se încorporează cu crema de ciocolată. Se umplu bezelele.
Bezele cu crema de ciocolata
Pofta buna!