Bezele cu fistic
PrinteazaBezele cu fistic din: albus, zahar, merisoare, smantana, clementine, lichior, fistic.
Pentru bezea:
- 4 albuşuri mari
- 200 g de zahăr
Pentru topping:
- 100 g de merişoare proaspete sau congelate
- 75 g de zahăr
- 300 ml de smântână pentru frişcă
- 2 clementine mici, coaja rasă, apoi curăţate şi feliate
- 2 linguri lichior de portocale
- 100 g de fistic
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 140°C şi tapetează cea mai mare tavă pe care o ai cu hârtie de copt. Foloseşte o farfurie de 28cm pentru a trasa un cerc pe hârtie, apoi întoarce hârtia pentru ca urmele de creion să nu atingă bezeaua.
Pune albuşurile într-un bol mare, curat, şi bate-le cu mixerul până îşi dublează volumul şi îşi păstrează forma. Adaugă zahărul, câte 1-2 linguri deodată, continuând să baţi, până când bezeaua este tare şi lucioasă, iar zahărul s-a terminat.
Pune putină bezea în fiecare colţ al hârtiei de copt pentru a o fixa de tavă. Cu dosul unei linguriţe, formează câte o mică adâncitură în centrul fiecărei bezele.
Coace-le 1 oră şi 30 de minute, apoi lasă-le în cuptor să se răcească complet.
Pune merişoarele şi zahărul într-o cratiţă şi dă în clocot la foc mic. Măreşte flacăra şi fierbe 1-2 minute, până obţii un sirop ceva mai gros, însă merişoarele încă sunt întregi. Lasă-l să se răcească complet.
Toarnă frişca într-un bol şi adaugă coaja de clementine şi lichiorul. Bate cu mixerul până când frişca îşi menţine forma.
Umple fiecare bezea cu o lingură de frişcă, apoi aşază deasupra 1-2 felii de clementină şi câteva merişoare. Toarnă siropul în fir subţire şi presară fistic.
Bezele cu fistic
Pofta buna!