Bezele cu frisca si zmeura
PrinteazaBezele cu frisca si zmeura din: zmeura, otet, albusuri, zahar tos, colorant alimentar, frisca.
- 100 g zmeura
- 1 lingurita otet alb
- 3 albusuri
- 150 g zahar tos
- cateva picaturi de colorant alimentar roz – optonal
pentru umplutura:
- frisca
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 1/1 00°C. într-un bol pune zmeura şi oţetul şi mărunţeşte pentru a obţine un piure omogen. Cu ajutorul telului electric bate albuşurile spumă, până când îşi dublează volumul şi ormează vârfuri ascuţite.
Cu telul în funcţiune adaugă câte 1 lingură de zahăr, până când încorporezi toată cantitatea şi spuma devine lucioasă. Adaugă piureul de fructe şi combină.
Adaugă colorantul dacă foloseşti. Tapetează tava de copt cu! hârtie şi toarnă cu cornetul cu ştuţ în formă de stea 16 bezele.
Dă la cuptor 2 ore, până când se usucă şi se desprind cu uşurinţă de hârtie. Lasă să se răcească minim 1 oră.
Pentru a servi bate frişca spumă şi unge şi lipeşte câte 2 bezele.
Bezele cu frisca si zmeura
Pofta buna!