Bezele cu fructe de padure
PrinteazaBezele cu fructe de padure din: ou, lamaie, zahar, vanilie, amidon, malai, unt, sare, fructe de padure, smantana, frisca.
Blat:
- 4 albuşuri
- sucul de la 2 lămâi
- 250g zahăr pudră
- esenţă de vanilie
- 1 lingură amidon
- 2 linguri mălai
- 125 g unt
- un praf de sare
Umplutură:
- fructe de pădure proaspete (afine, zmeură, mure)
- smântână
- frişcă
Mod de preparare:
Albuşurile se bat bine cu puţină sare. Se adaugă treptat, în ploaie, 2-3 linguri de zahăr şi se amestecă bine. La final se adaugă zeama de lămâie, amidonul şi mălaiul şi compoziţia se omogenizează. Spuma obţinută trebuie să fie tare şi lucioasă.
Se încinge cuptorul la 120 de grade. Pe o bucată de hârtie de copt se desenează mai multe cercuri mici, de 5-6 cm
diametru. Se ung cu unt şi se presară puţină făină, iarîn mijlocul lor se aşază spuma de albuş. Bezelele se coc în cuptor la foc mic, timp de o oră, apoi se lasă să se răcească.
O parte din fructe se zdrobesc în blender până se obţine un suc gros. Se amestecă smântână cu frişca, apoi se repartizează peste fiecare bezea. Deasupra se aşază fructe de pădure, iar la final bezelele se decorează cu sucul de fructe.
Bezele cu fructe de padure
Pofta buna!