Bezele cu migdale
PrinteazaO reteta de bezele cu migdale din: albusuri, zahar tos, zahar pudra, suc de lamaie, unt, migdale, sare, dulceata de gutui, frisca.
- 4 albuşuri
- 280 g zahăr tos
- 75 g zahăr pudră
- o lingură de suc de lămâie
- 50 g unt
- 200 g migdale
- un vârf de linguriţă de sare
- dulceaţă de gutui
- frişcă
Mod de preparare:
Migdalele se pasează cu un blender, se amestecă împreună cu untul şi cu zahărul pudră până rezultă o compoziţie omogenă şi se introduce la rece. Albuşurile se pun într-un bol, se amestecă bine cu sarea şi se mixează până ce nu mai cad de pe braţele mixerului.
Se adaugă zahărul tos şi sucul de lămâie, se pune bolul într-o cratiţă cu apă şi se fierbe la bain- marie 10-12 minute, mixând încontinuu ca să se întărească spuma.
Când spuma a devenit tare, se scoate bolul din cratiţă şi se lasă să se răcească. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se toarnă bezelele şi se introduc în cjptor.
Se coc la foc mediu 3C-40 de minute, cu uşa întredeschisă, având grijă să nu se ardă. Când bezelele s-au întărit se scot din cuptor, se lasâ să se răcească şi se umplu cu pasta de migdale. Bezelele se servesc ca atare sau cu garnitura de gutui din dulceata si frisca.
Poftă bună!