Bezele cu sos de pere si fructe
PrinteazaBezele cu sos de pere si fructe din: albusuri, zahar tos, pere, suc de lamaie, zahar vanilinat, ulei din seminte de struguri, sare, fulgi de banane si rodii.
- doua albusuri
- 130 g zahar tos
- doua pere
- doua lingurite cu suc de lamaie
- doua pliculete zahar vanilinat
- doua lingurita cu ulei din seminte de struguri
- un var de lingurita cu sare
- 100 g fulgi de banane uscate
- doua rodii
Mod de preparare:
Perele se spală, se curăţă de coajă şi căsuţa cu seminţe, se taie cubuleţe şi se pun într-un bol împreună cu un pliculeţ de zahăr vanilinat, o linguriţă cu suc de lămâie şi se pasează până capătă aspectul de piure. Se pune într-un ibric împreună cu uleiul din seminţe de struguri şi se fierbe la foc mic trei- patru minute.
Albuşurile se mixează până încep să se întărească, se adaugă zahărul tos, zahărul vanilinat rămas, sarea şi sucul de lămâie. Se mixează până se obţine o spumă tare, se pune în pistolul pentru fursecuri şi se toarnă grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se introduc în cuptorul încins dat cu focul la minim, se deschide uşa cuptorului, se ţin până încep să capete o culoare galbenă şi se opreşte focul. Se servesc alaturi de sosul de pere, cu fulgi de banane si seminte de rodie.
Bezele cu sos de pere si fructe
Pofta buna!