Bezele cu piure de castane
PrinteazaBezele cu piure de castane din: albusuri, zahar, sare, piure de castane, esenta de rom, frisca, fursecuri cu unt.
- 4 albusuri
- 250 g zahar
- un praf sare
pentru crema:
- 2 pachete piure castane
- putina esenta de rom
- 200 ml frisca
pentru servit:
- 20 fursecuri cu unt
- frisca
Mod de preparare:
Se mixează albuşurile la temperatura camerei întâi cu un praf de sare şi, din momentul în care începe să se formeze spuma, se pune zahărul, puţin câte puţin.
In tava tapetată cu hârtie de copt se pun 20 de grămăjoare de spumă tare care se aplatizează şi se dau la cuptor pentru 40 de minute.
Se scot cu grijă de pe hârtia de copt şi se lasă până a doua zi.
Pentru cremă, piureul de castane se lasă la dezgheţat, se scurge şi se mixează puţin.
Apoi, se bate frişca şi se amestecă bine cu piureul, formând crema în care se pune esenţă de rom, după gust.
Se lasă crema la rece pentru 30 de mi-nute înainte de a fi folosită.
Pentru montarea prăjiturii, pe fiecare bezea se pune un vârf de cuţit de cremă, deasupra se aşază un fursec şi apoi se pune restul cremei.
Se pune un moţ de frişcă doar în momentul servirii.
Bezele cu piure de castane
Pofta buna!