Bezele cu piure de castane

Printeaza

Bezele cu piure de castane din: albusuri, zahar, sare, piure de castane, esenta de rom, frisca, fursecuri cu unt.

Ingrediente:Bezele_cu_piure_de_castane

  • 4 albusuri
  • 250 g zahar
  • un praf sare

pentru crema:

  • 2 pachete piure castane
  • putina esenta de rom
  • 200 ml frisca

pentru servit:

  • 20 fursecuri cu unt
  • frisca

 

Mod de preparare:

Se mixează albuşurile la temperatura camerei întâi cu un praf de sare şi, din momentul în care începe să se formeze spuma, se pune zahărul, puţin câte puţin.

In tava tapetată cu hârtie de copt se pun 20 de grămăjoare de spumă tare care se aplatizează şi se dau la cuptor pentru 40 de minute.

Se scot cu grijă de pe hârtia de copt şi se lasă până a doua zi.

Pentru cremă, piureul de castane se lasă la dezgheţat, se scurge şi se mixează puţin.

Apoi, se bate frişca şi se amestecă bine cu piureul, formând crema în care se pune esenţă de rom, după gust.

Se lasă crema la rece pentru 30 de mi-nute înainte de a fi folosită.

Pentru montarea prăjiturii, pe fiecare bezea se pune un vârf de cuţit de cremă, deasupra se aşază un fursec şi apoi se pune restul cremei.

Se pune un moţ de frişcă doar în momentul servirii.

Bezele cu piure de castane

Bezele_cu_piure_de_castane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.