Bezele savuroase
PrinteazaBezele savuroase din: oua, zahar, lamaie, apa, sare.
- 4 albuşuri
- 1 praf de sare
- 160 g zahăr pudră
- 300 g zahăr pudră
- apă
- 2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Baţi albuşurile cu sarea, apoi adaugi treptat zahărul pudră şi continui să mixezi. Trebuie să obţii o spumă densă. Pe o tavă cu hârtie de copt pui câte o lingură din compoziţe.
Coci bezelele o oră la 110 °C şi încă o oră la 140 °C.
Amesteci zahărul pudră cu zeama de lămâie. Adaugi apă puţin câte puţin, amestecând cu un tel. Trebuie să obţii o compoziţie densă, cremoasă, care să nu curgă.
Când bezelele s-au răcit, le decorezi cu glazură.
Pofta buna!