Bezele traditionale
PrinteazaBezele traditionale din: oua, zahar, unt.
- 3 albuşuri
- 9 linguri cu zahăr pudră
- zahăr vanilinat
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Punem albuşurile într-o oală cu gura mai largă şi le batem spumă tare împreună cu zahărul pudră. Peste compoziţie punem un plic de zahăr vanilinat sau 1 lingură de rom, omogenizăm amestecul bătând în continuare.
Lucrăm în cameră încălzită, folosind albuşuri de la ouă care au stat la temperatura camerei cel puţin 5 ore, altfel albuşurile se taie.
Ungem o tavă cu unt, punem deasupra o hârtie, apoi punem grămăjoare de albuş la distanţă între ele şi le punem în cuptor, să se coacă la foc moale timp de 30 minute.
Le scoatem după ce s-au răcit 15 minute.
Pofta buna!