Bhaji de conopida
PrinteazaBhaji de conopida
Acest fel de mâncare este similar celui numit brinjaI bhaji (descris în continuare), ambele având o bază de curry. Condimentele folosite sunt tipice pentru bucătăria indiană – chimion turcesc, coriandru, boabe de muştar şi ghimbir.
Conform unora dintre reţete, boabele de muştar şi chimionul turcesc trebuie prăjite fără ulei, pentru a îmbogăţi aroma şi gustul acestei mâncări clasice simple. Ea poate fi servită ca garnitură sau ca fel de mâncare principal, însoţit de orez basmati.
Variantele tradiţionale au un conţinut scăzut de grăsime şi sunt adecvate vegetarienilor.
După ce adăugaţi ceapa şi usturoiul la condimentele prăjite în tigaie, urmează ingredientul vedetă – conopida – apoi roşii şi apă, care formează sosul. Unii bucătari pun cartofi, porumb, mazăre sau iaurt.
Conopida a apărut în Egipt, în jurul anului 400 Î.Hr. Denumirea ei englezească, cauliflower, provine de la denumirea latină a verzei caulis şi a florii, floris. în trecut era numită cote florie, înainte de a primi numele actual.