Bhappa Doi

Printeaza

 

preparat specific indianBhappa Doi

Ingrediente:

  • o cană de iaurt
  • o con­servă de 400 g lapte condensat
  • 5 migdale
  • 10 boabe de fistic
  • 5 stafide
  • două căni de apă

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un blender iaurtul şi laptele condensat. Se adaugă migdalele, fisticul şi stafi­dele. Se mixează din nou. Compoziţia se pune într-o formă şi se acoperă cu folie de aluminiu. Un vas mai mare se umple pe jumătate cu apă şi se pune la fiert.

Când apa este pe punctul să clocotească se aşază forma în apă, se reduce flacăra şi se acoperă vasul. Se lasă aşa timp de 20 de minute.

Se ia forma şi se lasă la răcit. Se scurge apa dacă este cazul şi se ţine în congelator timp de 4 ore. Se scoate din formă şi se serveşte rece.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.