Biancomangiare cu migdale şi fistic
PrinteazaO reteta delicioasa Biancomangiare cu migdale şi fistic din: migdale, fistic, esenta de migdale, zahar, vanilina, lapte, frisca, foi de gelatina, curacao si frunze de menta.
- 60 g migdale dulci, curăţate
- 60 g fistic, curăţat
- câteva picături de esenţă de migdale amare
- 100 g zahăr
- 1 pliculeţ de vanilină
- 2,5 dl lapte
- 2,5 dl frişca lichidă
- 4 foi de gelatină
- 2 linguri de curacao
- câteva frunze de mentă
Mod de preparare:
Puneţi la înmuiat gelatina în apă rece. Mărunţiţi în mixer 50 g de fistic şi 50 g de migdale cu o lingură de zahăr şi cu una de apă. într-o cratiţă, daţi în clocot laptele cu zahărul rămas. Luaţi-o de pe foc şi încorporaţi tocătura de fistic şi migdale, vanilina şi două picături de esenţă de migdale amare. Amestecaţi bine, acoperiţi şi lăsaţi să infuzeze circa 1 oră.
După aceea, strecuraţi compoziţia printr-o sită deasă. Stoarceţi prin tifon umezit în apă caldă fisticul şi migdalele, să iasă din ele tot sucul şi puneţi-l într-o crăti- cioară împreună cu restul lichidului filtrat.
Incălziţi laptele cu migdalele şi fisticul şi puneţi în el gelatina stoarsă. Topiţi-o complet, amestecând cu o lingură de lemn. Adăugaţi curagao şi lăsaţi totul să se răcească. Bateţi frişca, iar când începe să se îngroaşe crema de lapte şi gelatină din cauza răcirii, încorporaţi-o uşor. Porţionaţi preparatul astfel obţinut în patru forme de câte o porţie, umezite uşor, nivelaţi bine suprafaţa şi băgaţi-le în frigider cel puţin 4 ore.
Inainte de a servi desertul, tocaţi migdalele rămase şi spălaţi şi ştergeţi frunzele de mentă. Răsturnaţi pe un platou formele şi ornaţi budincuţele cu migdale şi cu fistic sfărâmate şi cu frunzuliţele de mentă.
Biancomangiare cu migdale şi fistic
Poftă bună!