Biancomangiare
PrinteazaO reteta delicioasa de Biancomangiare din: zahar, maizena, lapte, flori de portocal, lamai si menta.
- 200 g zahăr
- 100 g maizena
- 11 lapte
- 1 dl apă de flori de portocal
- 2 lămâi netratate
- 1 fir de mentă
Mod de preparare:
Spălaţi şi ştergeţi lămâile, curăţaţi-le fâşii cu un cuţit special de curăţat coaja fâşii. Puneţi maizena într-o cratiţă şi diluaţi-o cu lapte turnat puţin câte puţin, amestecând tot timpul ca să nu se facă cocoloaşe. Adăugaţi apa de flori de portocal, zahărul, coaja uneia dintre lămâi, apoi încorporaţi puţin câte puţin şi laptele rămas.
Puneţi pe aragaz cratiţa la foc potrivit şi fierbeţi compoziţia până se îngroaşă, amestecând continuu. Scoateţi coaja de portocală strecurând compoziţia printr-o sită deasă şi turnaţi-o într-o formă stropită cu apă rece. Lăsaţi-o să se răcească, apoi băgaţi-o în frigider cel puţin 3 ore.
Răsturnaţi forma pe platou, ornaţi-o cu câteva frunzuliţe de mentă spălate şi şterse şi cu fâşioarele de coajă de lămâie păstrate.
Biancomangiare
Poftă bună!