Biancomangiare

Printeaza

O reteta delicioasa de Biancomangiare din: zahar, maizena, lapte, flori de portocal, lamai si menta.

Ingrediente:Biancomangiare

  • 200 g zahăr
  • 100 g maizena
  • 11 lapte
  • 1 dl apă de flori de portocal
  • 2 lămâi netratate
  • 1 fir de mentă

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi ştergeţi lămâile, curăţaţi-le fâşii cu un cuţit special de curăţat coaja fâşii. Puneţi maizena într-o cratiţă şi diluaţi-o cu lapte turnat puţin câte puţin, amestecând tot tim­pul ca să nu se facă cocoloaşe. Adăugaţi apa de flori de portocal, zahărul, coaja uneia dintre lămâi, apoi încorporaţi puţin câte puţin şi laptele rămas.

Puneţi pe aragaz cratiţa la foc potrivit şi fierbeţi compoziţia până se îngroaşă, ameste­când continuu. Scoateţi coaja de portocală strecurând compoziţia printr-o sită deasă şi turnaţi-o într-o formă stropită cu apă rece. Lăsaţi-o să se răcească, apoi băgaţi-o în fri­gider cel puţin 3 ore.

Răsturnaţi forma pe platou, ornaţi-o cu câ­teva frunzuliţe de mentă spălate şi şterse şi cu fâşioarele de coajă de lămâie păstrate.

Biancomangiare

Biancomangiare

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.