Biban copt in folie cu plante aromatice

Printeaza

Biban copt in folie cu plante aromatice din: biban de mare, ceapă roşie, bulb de fenicul,usturoi, sare, piper negrun macinat, seminţe de fenicul, plante aromatice proaspete (pătrunjel, busuioc, fenicul, mărar, tarhon, maghiran, dafin), lamaie, ulei de măsline extravirgin.

Biban_copt_in_folie_cu_plante_aromatice

Ingrediente:

  • 1 biban de mare de 1,8 kg sau 2 bibani de mare de 900 g, fără solzi şi măruntaie
  • 1 ceapă roşie, decojită şi tăiată în felii subţiri
  • 1 bulb de fenicul, feliat subţire
  • 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat mărunt
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 linguriţă mică de seminţe de fenicul
  • 4 mâini zdravene de amestec de plante aromatice proaspete (pătrunjel, busuioc, fenicul, mărar, tarhon, maghiran, dafin)
  • 3 lamai
  • 6 linguri mari de ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz. Folosiţi o folie de bucătărie care r^ăsoară de 5 ori lungimea peştelui, apoi împăturiţi-o în jumătate, pentru a-i dubla grosimea. în mijlocul uneia dintre jumătăţi presăraţi ceapa roşie, feniculul şi usturoiul.

Plasaţi cu grijă peştele deasupra legumelor. Asezonaţi atât în interiorul, cât şi în exteriorul bibanului cu sare de mare, piper negru proaspăt măcinat şi seminţe de fenicul, apoi împănaţi peştele cu plantele aromatice — folosiţi fie o singură aromă, fie un amestec din verdeţurile favorite.

Stoarceţi deasupra sucul de la 2 lămâi, feliaţi-o pe cea de-a treia şi potriviţi rondelele în jurul peştelui, apoi turnaţi uleiul de măsline. Impăturiţi folia deasupra peştelui şi sigilaţi cele trei margini cu grijă, cât mai strâns, asigurându-vă că nu o străpungeţi, pentru că altfel vor ieşi sucurile.

Gătiti în cuptorul preîncălzit câte 10 minute pentru fiecare 455 g de carne. Dacă folosiţi un peşte de 1,8 kg, atunci evident va fi nevoie să-l lăsaţi 40 de minute la cuptor. în schimb, dacă aveţi două bucăţi, de câte 900 g fiecare, va trebui să le gătiţi numai 20 de minute.

După ce le-aţi scos din cuptor, lăsaţi peştele să mai stea 5 minute înainte de a-l pune pe masă. E grozav alături de nişte cartofi simpli fierţi şi de o salată crocantă.

Biban copt in folie cu plante aromatice

Biban_copt_in_folie_cu_plante_aromatice

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.