Biban crocant
PrinteazaO reteta de biban crocant din: file de biban, malai, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, ghimbir, ardei iute, ceapa verde, usturoi, salata, sos de marinata teryke, lamaie si orez.
- 4×175 g file de biban
- malai pentru tavalit
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 legatura ulei de susan
- 30 g ghimbir, taiat pai
- 1 ardei iute, rosu, taiat pai
- 1 legatura ceapa verde, taiata pai
- 3 catei de usturoi, taiati subtire
- 400 g salata chinezesca
- 4 linguri sos de marinata teryake (sos de soia, vin, zahar, pudra de usturoi, sare, otet)
- sferturi de lamaie, pesntru servit
- orez fiert la aburi, pentru servit
Mod de preparare:
Tamponează peştele cu prosop de hârtie şi apoi tăvăleşte-l prin mălai. încinge ulei într-un vas larg şi apoi prăjeşte peştele mai întâi cu pieliţa în jos. Rumeneşte 2-3 minute, apoi întoarce şi rumeneşte pe cealaltă parte.
între timp, într-un vas larg, încinge uleiul de susan, adaugă ghimbirul, ardeiul iute şi ceapa verde şi rumeneşte amestecând continuu 2 minute. Adaugă usturoiul şi ţine pe foc 1 minut, apoi toarnă peste peştele prăjit.
Adaugă salata chinezească şi marinata în vas şi opăreşte 1 minut, amestecând. Serveşte cu peştele prăjit, sferturi de lămâie si orez fiert la aburi.
Biban crocant
Pofta buna!