Biban crocant

Printeaza

O reteta de biban crocant din: file de biban, malai, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, ghimbir, ardei iute, ceapa verde, usturoi, salata, sos de marinata teryke, lamaie si orez.

Ingrediente:Biban crocant

  • 4×175 g file de biban
  • malai pentru tavalit
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 legatura ulei de susan
  • 30 g ghimbir, taiat pai
  • 1 ardei iute, rosu, taiat pai
  • 1 legatura ceapa verde, taiata pai
  • 3 catei de usturoi, taiati subtire
  • 400 g salata chinezesca
  • 4 linguri sos de marinata teryake (sos de soia, vin, zahar, pudra de usturoi, sare, otet)
  • sferturi de lamaie, pesntru servit
  • orez fiert la aburi, pentru servit

 

Mod de preparare:

Tamponează peştele cu prosop de hârtie şi apoi tăvăleşte-l prin mălai. încinge ulei într-un vas larg şi apoi prăjeşte peştele mai întâi cu pieliţa în jos. Rumeneşte 2-3 minute, apoi întoarce şi rumeneşte pe cealaltă parte.

între timp, într-un vas larg, încinge uleiul de susan, adaugă ghimbirul, ardeiul iute şi ceapa verde şi rumeneşte amestecând continuu 2 minute. Adaugă usturoiul şi ţine pe foc 1 minut, apoi toarnă peste peştele prăjit.

Adaugă salata chinezească şi marinata în vas şi opăreşte 1 minut, amestecând. Serveşte cu peştele prăjit, sferturi de lămâie si orez fiert la aburi.

Biban crocant

Biban crocant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.