Biban cu capere si sofran
PrinteazaBiban cu capere si sofran din: ceapa, unt, fileuri de biban, lapţi sau icre de biban, vin alb sec, capere, pistiluri de şofran, smântână de lapte, sare, piper alb.
Ingrediente:
- 1/2 ceapă
- unt cât 2 nuci
- 4 fileuri de biban de 70-80 g fiecare
- 50 g lapţi sau icre de biban
- 1 cană de vin alb sec
- 2 capere
- 4 pistiluri de şofran
- 1 ceaşcă de smântână de lapte
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Se taie ceapa mărunt apoi se rumeneşte într-o tigaie cu unt. Imediat ce începe să se rumenească, se toarnă puţină apă apoi se adaugă bibanul, icrele sau lapţii.
Se întoarce aproape imediat şi se stropeşte cu vin alb. Se asezonează cu sare, piper şi capere. Se acoperă şi se lasă la foc mic timp de 5 minute.
Se scoate peştele şi icrele, care se aşază pe un platou, se adaugă pistilurile de şofran sosului de vin şi se prelungeşte fierberea, amestecând din când în când ca să scadă.
Se ia de pe foc, se toarnă smântână, se amestecă bine şi se acoperă peştele şi icrele cu acest sos, care mi-a lăsat o amintire nepieritoare.
Pofta buna!