Biban cu morcovi si sos verde
PrinteazaBiban cu morcovi si sos verde din: file de biban, morcovi, unt, ulei, condimente, lamaie, marar, patrunjel, capere, usturoi, piper.
- 800 g file de biban
- 2 morcovi
- 30 g unt
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 lingură amestec de condimente pentru peşte
Pentru sosul verde:
- 2 linguri ulei de măsline extra virgin
- 1 lămâie
- 1/4 legătură de mărar
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 2 linguri de capere
- 2 căţei de usturoi
- piper negru după gust
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i în felii, apoi prăjiţi-i în unt.
Tăiaţi fileul de peşte, asezonaţi cu amestecul de condimente şi prăjiţi-l în ulei de măsline, pe toate părţile, până când devine auriu. Aşezaţi-l într-o tavă de friptură şi puneţi morcovii deasupra. Introduceţi în cuptorul preîncălzit la 220°C pentru aproximativ 8 minute.
Puneţi pătrunjelul şi mărarul într-un blender electric şi pasaţi împreună cu sucul şi coaja de lămâie, usturoiul, caperele şi uleiul de măsline. Asezonaţi cu piper negru.
Stropiţi farfuriile cu sosul verde, aşezaţi peştele, după care puteţi servi.
Pofta buna!