Biban cu morcovi si sos verde

Printeaza

Biban cu morcovi si sos verde din: file de biban, morcovi, unt, ulei, condimente, lamaie, marar, patrunjel, capere, usturoi, piper.

Ingrediente:Biban cu morcovi si sos verde

  • 800 g file de biban
  • 2 morcovi
  • 30 g unt
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură amestec de condimente pentru peşte

Pentru sosul verde:

  • 2 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 1 lămâie
  • 1/4 legătură de mărar
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 2 linguri de capere
  • 2 căţei de usturoi
  • piper negru după gust

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i în felii, apoi prăjiţi-i în unt.

Tăiaţi fileul de peşte, asezonaţi cu amestecul de condimente şi prăjiţi-l în ulei de măsline, pe toate părţile, până când devine auriu. Aşezaţi-l într-o tavă de friptură şi puneţi morcovii deasupra. Introduceţi în cuptorul preîncălzit la 220°C pentru aproximativ 8 minute.

Puneţi pătrunjelul şi mărarul într-un blender electric şi pasaţi împreună cu sucul şi coaja de lămâie, usturoiul, caperele şi uleiul de măsline. Asezonaţi cu piper negru.

Stropiţi farfuriile cu sosul verde, aşezaţi peştele, după care puteţi servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.