Biban cu pepene
PrinteazaBiban cu pepene din: biban, usturoi, oregano, sare, piper, boia, cimbru, pepene, unt, menta, iaurt, castravete.
- biban
- 1 lingură cu usturoi uscat, pudră
- 1 lingură oregano uscat
- 1 linguriţă sare
- puţin piper negru, proaspăt măcinat
- 1 lingură galanghel
- boia dulce de ardei
- cimbru uscat
- felii de pepene roşu
- unt sau ulei pentru prăjit
- câteva frunze de mentă, tăiate mărunt
- iaurt
- 1/2 castravete verde, ras
Mod de preparare:
Peştele se trece printr-un amestec de făină cu ou şi se pune la prăjit pe un grătar bine uns cu ulei. Pe fiecare peşte se pune deasupra câte o bucăţică de unt (sau se unge cu ulei).
Pepenele se taie felii şi fiecare dintre ele în două. Se trec feliile prin amestecul de făină cu ou şi se pun la prăjit alături de peşte, pe grătar.
Se întorc periodic, făcându-se pe ambele feţe, până ce peştele capătă o crustă neagră (peştele şi pepenele se ung tot timpul cât sunt pe grătar).
Când sunt gata se aşază pe platoul de servire, peştele în centru şi feliile de pepene de jur împrejur.
Se prepară un sos din iaurt, mentă, castravetele ras, zeama de lămâie, pudra de ceapă, galanghel, oregano, boia şi sare, care, după omogenizarea perfectă, se toarnă peste peşte.
Pofta buna!