Biban cu sos de smantana

Printeaza

O reteta delicioasa de biban cu:ceapa alba, ceapa verde, smantana, usturoi, castraveti, lamaie, marar, alune, sare, piper, ulei de masline.

Ingrediente:

  • 4 bibani mai mari
  • două cepe albe
  • o legătură ceapă verde
  • 300 ml smântână
  • 6 căţei de usturoi
  • doi castraveţi
  • o lămâie
  • o legătură de mărar
  • 100 g alune
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Bibanii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condi­mentează. Doi căţei de usturoi curăţaţi de foi se pun într-un bol împreună cu mărarul spălat, alunele, sare, piper, două linguri cu suc de lămâie şi două linguri cu ulei. Se pasează totul cu un blender, se umplu bibanii cu acest amestec şi se aşază pe o tavă stropită cu ulei.

Se pun pe lângă peşte felii de ceapă şi lămâie, se toarnă două căni cu apă şi se intro­duc în cuptor. Se coc la foc mediu până scade apa şi peştele este gata într-un bol se amestecă smântâna cu usturoiul rămas curăţat de foi ş pisat, castraveţii daţi pe râzătoare şi scurşi de suc.

Se adaugă ceapa verde tocat; mărunt, sare şi piper dup; gust, o lingură cu ulei de măsline şi una cu suc de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.