Biban cu sos picant din: biban, sare, piper, coriandru, ardei iuteportocale, ceapa. Ingrediente: 4 fileuri biban de mare sare si piper coriandru legume, pentru servire Ingrediente pentru sos: 2 ardei iuti 2 portocale 1 ceapa Mod de preparare: Pregatiti sosul. Coaceti ardeii si pastrati deoparte 20 de minute, apoi curatati de coaja. Se curata […]
Biban la cuptor cu fenicul si busuioc
PrinteazaBiban la cuptor cu fenicul si busuioc din: bulbi de fenicul, pesto verde, unt, bibani de mare, ulei de măsline, roşii cherry, măsline negre, frunze de busuioc.
- 2 bulbi de fenicul, feliaţi
- 1-2 linguri cu pesto verde
- 75 g unt moale
- 4 bibani de mare, curăţaţi
- ulei de măsline pentru stropit
- 150-200 g roşii cherry
- 75-100 g măsline negre
- frunze de busuioc, pentru decor
Mod de preparare:
Mixează untul cu pesto.Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Fierbe feniculul în apă clocotită timp de aproximativ 5-7 minute.
Scurge-l bine şi împrăştie-l într-o tavă de copt. Mixează untul cu pesto.
Crestează partea de sus a peştelui şi pune puţin unt în fiecare dintre crestături, apoi aşază peştele peste fenicul.
Stropeşte deasupra cu puţin ulei, introdu tava în cuptor şi coace timp de 10 minute.
Adaugă roşiile şi măslinele, apoi stropeşte cu puţin mai mult ulei şi coace încă 10-15 minute, sau până când peştele este gata.
Scoate tava din cuptor şi presară frunze de busuioc
Biban la cuptor cu fenicul si busuioc
Pofta buna!
poate iti place si:
Biban gatit la abur
Biban gatit la abur din: biban, sare, piper, coriandru, ardei iute, portocale, ceapa. Ingrediente: 4 fileuri biban de mare sare si piper coriandru lgume, pentru servire Pentru sos: 2 ardei iuti 2 portocale 1 ceapa Mod de preparare: Pregatiti sosul. Coaceti ardeii si pastrati deoparte 20 de minute, apoi curatati de coaja. Se curata si […]
Pofta buna!