Biban de mare in crustă de sare
PrinteazaO reteta de biban de mare in crusta de sare din: bibani de mare, cimbrisor, patrunjel, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare grunjoasa si piper.
- 2 bibani de mare de 600 g fiecare, curăţaţi de maţe, dar nu şi de solzi
- câteva rămurele de cimbrişor
- 4 fire de pătrunjel
- 2 căţei de usturoi
- ulei extravirgin de măsline
- 2 kg sare grunjoasă
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi şi ştergeţi bibanii de mare. Curăţaţi şi spălaţi pătrunjelul. Umpleţi fiecare biban de mare cu câte un fir de cimbrişor, două fire de pătrunjel, un căţel de usturoi tăiat în jumătăţi şi un praf de piper. închideţi bine peştele, apăsându-l cu degetele.
Puneţi într-o tavă un strat de sare grunjoasă gros de 2 cm, deasupra aşezaţi bibanii de mare şi acoperiţi-i cu un alt strat gros de sare. Băgaţi-i în cuptorul încins în prealabil la 200°C şi lăsaţi-i să se facă 30 de minute.
Când bibanii de mare vor fi gata, spargeţi şi aruncaţi crusta de sare. Serviţi peştii fără piele, stropiţi cu un fir de ulei de măsline şi condimentaţi cu un praf de piper. îi puteţi aduce la masă şi parţial acoperiţi de sare, în tava în care i-aţi pregătit, ornaţi cu câteva rămurele de cimbrişor.
Biban de mare în crustă de sare
Poftă bună!