Biban de mare la tava
PrinteazaBiban de mare la tava din: fenel, sos pesto, unt, bibani de mare, ulei, rosii, masline, busuioc.
- 2 bulbi de fenel, feliaţi
- 1 -2 linguriţe cu sos pesto verde
- 75 g unt, moale
- 4 bibani de mare, evisceraţi
- ulei de măsline
- 150-200 g roşii cherry, cu codiţe
- 75-100 g măsline negre fără sâmburi
- frunze de busuioc, pentru decor
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Fierbe fenelul în apă timp de 5-7 minute.
Scurge-l bine, apoi împrăştie-l într-o tavă. Amestecă sosul pesto cu untul. Introdu în fiecare peşte puţin din acest amestec şi pune şi deasupra. Aşază peştele în tavă, deasupra bucăţilor de fenel.
Stropeşte peştele cu puţin ulei de măsline şi coace-l timp de 10 minute. Adaugă în tavă roşiile în mănunchiuri şi măslinele. Stropeşte-le cu ulei de măsline şi coace încă 10-15 minute, sau până când peştele este gata.
Scoate tava din cuptor şi serveşte imediat, garnisit cu frunze de busuioc.
Pofta buna!