Biban dungat la tigaie
PrinteazaBiban dungat la tigaie din: ulei de arahide, fileuri de biban dungat, sare grunjoasa, piper negru, unt fara sare si cimbru.
- 2 linguri ulei de arahide
- 4 fileuri de biban dungat
- sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat
- 3 linguri de unt fara sare
- 2 crengute de cimbru proaspat
- sare de mare grunjoasa
Mod de preparare:
încălzeşte uleiul într-o tigaie mare, la temperatură medie. Usucă fileurile cu prosoape de hîrtie (asta va face pielea mai crocantă), conditmentează-le cu sare grunjoasă şi cu piper pe ambele părţi şi pune-le în tigaie, cu pielea în jos.
Redu flacăra (uleiul trebuie să sfaraie, nu să sară) şi prăjeşte fileurile pînă cînd pielea devine crocantă (în jur de 3 minute). Intoarce-le şi prăjeşte-le şi pe partea cealaltă încă 3 minute.
Adaugă untul şi cimbrul. Prăjeşte în continuare fileurile, întorcîndu-le de cîteva ori şi stropindu-le cu untul topit. Aşteaptă pînă cînd peştele capătă o culoare întunecată. Presară pe el sare marină grunjoasă şi serveşte-l.
Biban dungat la tigaie
Pofta buna!