Biban in saramura
PrinteazaBiban in saramura
- 1,500 kg biban
- 2 linguri sare
- 1 linguriţă de boia
- 1 pahar apă
Mod de preparare:
Bibanul se curăţă mai greu de solzi. De aceea întâi se frige şi apoi se rad solzii. Se curăţă peştii înăuntru şi se spală, se usucă şi se pun să se frigă direct pe plita încinsă şi bine presărată cu sare.
Se întorc pe o parte şi pe cealaltă, încet ca să nu se sfărâme. Pe măsură ce sunt gata, se pun pe un fund şi uşor, cu un cuţit, se curăţă solzii şi negreala rămasă de la fript.
Se aşază într-o farfurie adâncă sau într-un castron, se toarnă apă fiartă şi sărată în care se pune şi un ardei mic, iute sau puţină boia de ardei. Se serveşte rece cu mămăligă.
Cine ţine să-i cureţe întâi de solzi, poate să încerce cu răzătoarea de legume.
Pofta buna!
Imi place saramura de peste.