Biban la tigaie cu sos
PrinteazaBiban la tigaie cu sos din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, rosii, capere, masline verzi, telina, fileuri de biban si patrunjel.
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, tocata marunt
- 3 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 varf de cutit fulgi de ardei iute
- 400 g de rosii tocate din conserva
- 1 lingura de capere
- 6 masline verzi, fara samburi, tocate grosier
- 250 g telina, curata si taiata bastonase
- 2 fileuri de biban, cu pielea crestata
- 1 mana de patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Incinge într-o tigaie 1 lingură ulei de măsline. Pune în tigaie ceapa, usturoiul şi fulgii de ardei iute şi sotează totul la foc mic timp de 10 minute. Adaugă roşiile şi puţină apă (umple cu apă 1/4 din conserva de roşii) şi fierbe totul timp de 8 minute, până obţii un sos gros. Adaugă caperele şi măslinele.
Intre timp, încinge cuptorul la 220°C/ gaz 7. Pune bastonaşele de ţelină într-o tavă nonaderentă, stropeşte-le cu 1 lingură ulei de măsline, asezonează-le şi amestecă-le bine cu ajutorul mâinilor, întinde-le într-un singur strat în tavă şi dă-le la cuptor timp de 25 de minute, până se rumenesc. Amestecă o dată la mijlocul intervalului.
Incinge uleiul rămas într-o tigaie nonaderentă. Asezonează fileurile de peşte şi prăjeşte-le în tigaie cu pielea în jos, timp de 3-4 minute, până cân sunt aproape pătrunse. Intoarce-le şi mai lasă-le pe foc 1-2 minute, în funcţie de grosimea fileurilor.
Intre timp, încălzeşte sosul, asezonează-l şi adaugă pătrunjelul. Toarnă câte 2 linguri pe fiecare farfurie, aşază peştele peste el şi serveşte cu chipsuri de ţelină.
Biban la tigaie cu sos
Pofta buna!