Biban de mare copt cu sos Romesco
PrinteazaO reteta de biban de mare copt cu sos Romanesco din: ardei rosii, ardei galbeni, rosii, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, biban de mare, lamaie, rozmarin, otet balsamic si alune. Romesco este un sos originar din Catalonia, Spania, obţinut din roşii, ardei roşu, usturoi şi migdale sau alune.
- 4 ardei rosii, fara seminte, taiati in felii mari
- 2 ardei galbeni, fara seminte, taiati in felii mari
- 5 rosii, taiate in jumatate (in otet au mai multa savoare)
- o ceapa rosie, taiata rondele
- 4 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 2×1 biban de mare curatat de solzi si maruntaie
- 2 lamai taiate in felii subtiri
- 2 maini de rozmarin si cimbru proaspat
- 2 linguri otet balsamic
- 50 g alune prajite
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 200°C. Pune legumele într-o tavă pentru prăjit împreună cu căţeii de usturoi nedecojiţi. Condimentează, adaugă uleiul de măsline şi căleşte 20 de minute.
Usucă peştele cu hârtie pentru bucătărie, apoi, cu ajutorul unui cuţit, curăţă-i pielea de pe fiecare parte. Condimentează interiorul bibanului şi umple-l cu feliile de lămâie şi jumătate din cantitatea de ierburi. Pune peştele peste legume, stropeşte cu un pic de ulei de măsline, presară restul ierburilor deasupra, apoi prăjeşte totul 20-25 de minute. Când peştele este copt, aripioarele pot fi înlăturate cu uşurinţă.
Pune peştele şi jumătate din legume pe o farfurie şi acoperă-l cu o folie pentru a-l păstra cald. Restul legumelor şi sosul rezultat din tavă trebuie mixate cu un robot de bucătărie. Adaugă oţetul şi alunele şi amestecă până se formează o pastă. Serveşte peştele cu legume şi sos.
Biban de mare copt cu sos Romesco
Pofta buna!