Biban de mare şi creveţi cu legume
PrinteazaBiban de mare si creveti cu legume din: fasole verde, cartofi, creveti, fileurid e biban de mare, lamaie, busuioc, seminte de pin, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 300 g fasolică verde
- 200 g cartofi
- 8 creveţi mari decojiţi
- 500 g fileuri de biban de mare
- 1 lămâie
- 1 legătură de busuioc
- 30 g seminţe de pin, prăjite
- 1/2 lingură de oţet balsamic
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi fasolica verde, opăriţi-o 5 minute în apă clocotită cu sare. Spălaţi cartofii, curăţaţi-i, tăiaţi-i cubuleţe şi ameste- caţi-i cu fasolica. Mai lăsaţi legumele să fiarbă 10 minute, pe urmă scurgeţi-le şi păstraţi-le deoparte.
Tăiaţi felii subţiri fileurile de biban de mare şi creveţii curăţaţi, apoi aranjaţi peştele pe farfurii şi condimentaţi-l cu. un amestec pregătit din suc de lămâie strecurat, oţet balsamic, sare şi piper. Acoperiţi farfuriile cu peliculă transparentă şi lăsaţi-le în frigider 15 minute, la marinat.
Curăţaţi şi spălaţi busuiocul, tocaţi-l mărunt şi amestecaţi-l cu sare, piper şi 5 linguri de ulei de măsline. Asezonaţi legumele cu acest sos adăugând la sfârşit şi seminţele de pin prăjite.
Puneţi pe fiecare farfurie câte o porţie de salată de legume. Scurgeţi peştele din marinată şi stropiţi-l cu un fir de ulei extravirgin de măsline, potriviţi de sare şi de piper după gust, apoi serviţi.
Biban de mare şi creveţi cu legume
Poftă bună!