Biban de mare şi creveţi cu legume

Printeaza

Biban de mare si creveti cu legume din: fasole verde, cartofi, creveti, fileurid e biban de mare, lamaie, busuioc, seminte de pin, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 300 g fasolică verde
  • 200 g cartofi
  • 8 creveţi mari decojiţi
  • 500 g fileuri de biban de mare
  • 1 lămâie
  • 1 legătură de busuioc
  • 30 g seminţe de pin, prăjite
  • 1/2 lingură de oţet balsamic
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi fasolica verde, opăriţi-o 5 minute în apă clocotită cu sare. Spălaţi cartofii, curăţaţi-i, tăiaţi-i cubuleţe şi ameste- caţi-i cu fasolica. Mai lăsaţi legumele să fiarbă 10 minute, pe urmă scurgeţi-le şi păstraţi-le deoparte.

Tăiaţi felii subţiri fileurile de biban de mare şi creveţii curăţaţi, apoi aranjaţi peştele pe farfurii şi condimentaţi-l cu. un amestec pregătit din suc de lămâie strecurat, oţet balsamic, sare şi piper. Acoperiţi farfuriile cu peliculă transparentă şi lăsaţi-le în frigider 15 minute, la marinat.

Curăţaţi şi spălaţi busuiocul, tocaţi-l mărunt şi amestecaţi-l cu sare, piper şi 5 linguri de ulei de măsline. Asezonaţi legumele cu acest sos adăugând la sfârşit şi seminţele de pin prăjite.

Puneţi pe fiecare farfurie câte o porţie de salată de legume. Scurgeţi peştele din mari­nată şi stropiţi-l cu un fir de ulei extravirgin de măsline, potriviţi de sare şi de piper după gust, apoi serviţi.

Biban de mare şi creveţi cu legume

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.