Biban de mare cu vin din: pesti, ceapa, vin, rosii, sare. Ingrediente: 2 peşti 4 cepe 500 ml vin alb un kg roşii un praf sare Mod de preparare: Peştele se curăţă bine, se spală şi se usucă cu şervete de hârtie. Se presară cu sare. Se umple burta peştelui cu 2 cepe tăiate rondele, […]
Biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc
PrinteazaO reteta delicioasa de biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc din: biban de mare, unt, smantana, vin alb, ceapa alba, busuioc, sare si piper.
- biban de mare 1600 g
- unt 120 g
- smantana lichida 120 ml
- vin alb 60 ml
- ceapa alba 50 g
- busuioc, sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui cuţit cu lama flexibilă bibanul de mare se filetează, după care se condimentează cu sare şi piper şi se găteşte pe grătarul încins aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Separat se realizează sosul, din ceapă redusă cu vin alb, apoi cu smântână, după care se încorporează treptat untul tăiat cuburi amestecând continuu.
La servire sosul se strecoară şi se aromatizează cu busuioc proaspăt
Biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc
Pofta bună!
poate iti place si:
Biban de mare prajit cu fenicul
Pentru prezentarea acestui preparat există două sau trei versiuni, uşor diferite între ele. In toate aceste reţete, însă, elementele esenţiale sunt peştele (un barbun vărgat sau un biban de mare) şi tulpinile uscate de fenicul. Rugaţi vânzătorul de la magazinul de peşte să vă curăţe bibanul. Faceţi 2 incizii adânci de-a curmezişul, pe fiecare parte […]
Pofta buna!