Biban de mare cu legume la aburi in sos de busuioc

Printeaza

Biban de mare cu legume la aburi in sos de busuioc din: biban de mare, feniculi, morcovi, mazare, marar, unt, busuioc, ceapa verde, praz, vin alb sec, sare si piper negru.

Ingrediente:

  • 800 g biban de mare feliat subţire
  • 4 feniculi mici
  • 8 morcovi mici
  • 200 g teci de mazăre foarte tânără
  • 1 legătură de mărar
  • 80 g unt
  • 6 frunze de busuioc
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 fir de praz
  • 5 dl vin alb sec
  • sare
  • piper negru, boabe

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi un fir de praz şi unul de ceapă verde. într-o cratiţă specială de fiert la aburi puneţi jumătate de litru de apă sărată să clocotească cu vinul, ceapa verde, firul de praz şi cinci boabe de piper. Lăsaţi lichidul să scadă cam la o treime. între timp, spălaţi şi curăţaţi feniculii şi morcovii şi tăiaţi-i pe jumă­tate pe lungime; spălaţi şi curăţaţi şi mazărea fără s-o scoateţi din teci.

Puneţi legumele în sita pentru fierbere la aburi şi aşezaţi-o peste cratiţă deasupra lichidului scăzut; săraţi, adăugaţi câteva fire de mărar, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi totul să fiarbă 6-7 minute. Apoi, scoateţi legumele din sită şi ţineţi-le la cald.

Puneţi în sită bucăţile de biban de mare, săraţi-le, piperaţi-le şi lăsaţi-le să fiarbă 10 minute deasupra aceluiaşi lichid scăzut. Curăţaţi firul de ceapă verde rămas, opăriţi-l în apă clocotită şi tocaţi-l mărunt împreună cu frunzele de busuioc.

Incorporaţi această tocătură în untul pe care l-aţi înmuiat în prea­labil în bain-marie.Aşezaţi bucăţile de biban de mare pe un pla­tou deasupra unui pat de legume făcute la aburi, stropiţi totul cu unt aromatizat şi adu­ceţi la masă.

Biban de mare cu legume la aburi în sos de busuioc

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.