Biban de mare prajit cu fenicul

Printeaza

Pentru prezentarea acestui preparat există două sau trei versiuni, uşor diferite între ele. In toate aceste reţete, însă, elementele esenţiale sunt peştele (un barbun vărgat sau un biban de mare) şi tulpinile uscate de fenicul.

Biban de mare prajit cu fenicul

Rugaţi vânzătorul de la magazinul de peşte să vă curăţe bibanul. Faceţi 2 incizii adânci de-a curmezişul, pe fiecare parte a peştelui. In aceste incizii introduceţi 2-3 bucăţele de fenicul.

Cu ajutorul unei pensule, ungeţi bine peştele cu ulei şi prăjiţi pe fiecare parte la grătar, aproximativ 7 minute, întorcându-l o singură dată.

Aranjaţi apoi, pe o tavă, un strat de tulpini uscate de fenicul, luaţi grătarul de pe foc, împreună cu peştele, şi puneţi-l deasupra tăvii, încălziţi într-un polonic un pahar mic de Armagnac sau coniac; daţi-i foc, apoi turnaţi-l peste peşte.

Feniculul va arde, eliberând un parfum deosebit, care aromează tot peştele.

Peştele se poate flamba fie în bucătărie, fie la masă, sub nasul musafirilor.

In ambele cazuri trebuie să aveţi la îndemână o altă tavă în care să puneţi peştele, împreună cu sucul care se scurge din el, căci nimeni nu îşi doreşte să găsească în farfurie bucăţele de fenicul arse.

 


 

Feniculul este apreciat pentru proprietățile sale digestive și carminative. Consumul de fenicul sau ceai de fenicul poate ajuta la reducerea balonării, a crampelelor abdominale și a disconfortului gastric.

De asemenea, poate fi folosit pentru a stimula apetitul și digestia. În medicina tradițională, feniculul este folosit și pentru ameliorarea colicilor la sugari.

De asemenea, conține antioxidanți și substanțe fitochimice care pot avea efecte benefice asupra sănătății generale.

Feniculul este o sursă bună de vitamina C, potasiu, fier și fibre alimentare.

Conține, de asemenea, compuși fitochimici precum anetolul și flavonoidele, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Biban de mare prajit cu fenicul

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Biban de mare copt cu sos Romesco

Biban şi fructe de mare în stil italian

O reteta savuroasa de Biban şi fructe de mare în stil italian din: ulei de masline, fenicul, usturoi, ardei iute, calamar, busuioc, rosii, vin, creveti, biban si paine crocanta. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 bulb de fenicul, taiat pe jumatate si feliat (pastreaza frunzele pentru a orna) 2 catei de usturoi, feliati 1/2 […]

Biban-de-mare la aburi cu orez, în stil thailandez

Biban-de-mare la aburi cu orez, în stil thailandez

O reteta de biban de mare la aburi cu orez, in stil thailandez din: coriandru, ghimbir, usturoi, ardei iute, ulei de susan, sos de soia, zeama si coaja de lamaie verde, lapte de cocos, orez basmati, fileuri de biban de mare, fasole verde, ceapa verde si lamaie verde. Este o mâncare teribil de apetisantă, uşoară […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.