Biban marinat cu orez si salsa de ananas
PrinteazaBiban marinat cu orez si salsa de ananas din: file de biban, ardei iuti, ulei, anans, ardei gras roşu, ardei gras verde, orez basmati, coriandru, menta, limetta.
Ingrediente:
- 400 g file de biban
- 2 ardei iuţi
- 4 linguri ulei
- 1/2 ananas
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 200 g orez basmati
- coriandru tocat
- mentă tocată
- sucul de la 1 limettă
Mod de preparare:
Peştele se marinează 20 min. în 3 linguri de ulei cu 1 ardei iute tocat. Se fierbe orezul basmati în apă cu sare, confom indicaţiilor de pe ambalaj.
Se prăjeşte apoi într-o tigaie de teflon 2 min. pe fiecare parte. Se sărează şi se piperează. Se coace la cuptor 10 min.
Pentru salsa, se amestecă ananasul tăiat cuburi cu ardeiul gras tăiat cuburi, verdeaţă, suc de lămâie şi 1 lingură ulei; se lasă 10 min. şi se presară sare.
Se aşază salsa pe farfurie, se adaugă peşte, orez şi verdeaţă de decor.
Biban marinat cu orez si salsa de ananas
Pofta buna!