Biban prajit cu curry rosu si lychee
PrinteazaBiban prajit cu curry rosu si lychee din: file de biban, sos de stridii, sos de peste, castravete, ardei iute, ulei de plante, zahar de palmier, pasta rosie de curry, lapte de cocos, lychee.
- 500 g file de biban fără piele
- 2 linguri de sos de stridii
- 4 linguri de sos de peşte
- 1 castravete amar
- ardei iute (chili) uscat
- 4 linguri de ulei de plante
- 1 lingură de zahăr de palmier
- 1 lingură de pastă roşie de curry
- conserve de lapte de cocos neîndulcit (â 400 ml)
- 1 conservă de lychee (a 400 g)
Mod de preparare:
Se spală fileul de biban, se usucă prin tamponare şi se taie în cuburi de circa 3 cm. Se marinează în sos de stridii şi peşte timp de 30 de minute.
Se taie în jumătate castravetele amar, se scot seminţele şi se taie în felii groase de ţ/2 cm. Se taie rondele ardeiul iute.
Se încinge uleiul în wok, se prăjeşte zahărul de palmier tocat mărunt şi pasta de curry, după care se stinge cu laptele de cocos. Amestecul se dă apoi în clocot. Se adaugă castravetele amar şi se lasă să clocotească timp de 5 minute la foc mic.
Se adaugă lychee, bine scurse de zeamă, apoi bucăţile de peşte şi se mai lasă 2 minute să se pătrundă. La final se presară peste amestec rondelele de ardei iute.
Pofta buna!