Biban cu roşii
PrinteazaBiban cu roşii din: biban, cuisoare, coriandru, cardamom, ghimbir, scortisoara, foid e dafin, piper, lamai, faina, ulei de porumb, cartofi, untdelemn, sare, piper, scortisoara, ghimbir, rosii, ardei, ceapa, condiment, ulei de masline, sare, piper.
- 1 kg biban proaspat
- condimente (cuiroase, coriandru, cardamom, ghimbir, scortisoara, foid e dafin, piper)
- 2 lamai
- 4 linguri faina
- 1/2 pahar ulei de porumb
- 4-5 cartofi
- 200 ml untdelemn
- sare
- piper
- scortisoara
- ghimbir
- cuisoare
pentru sosul de rosii:
- 6 rosii
- 2 ardei verzi
- 2 ardei portocalii
- 1 ceapa
- 1 lingurita condiment din legume uscate
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi peştele, il speli şi îl tai în rondele. Amesteci într-un vas toate condimentele siriene cu zeama şi coaja rasă a lămâilor.
Stropeşti bucăţile de peşte cu acest amestec de condimente şi le laşi să se marineze în frigider, timp de 4 ore.
Din când în când, scoţi peştele şi îl întorci de pe o parte pe cealată.
Treci bucăţile de peşte prin făină şi le prăjeşti. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai cubuleţe. Cureţi ceapa şi ardeii şi le tai fideluţă.
Căleşti aceste legume în ulei, amestecând 8-10 minute, apoi adaugi condimentele.
Cureţi cartofii, îi speli, îi tai în bastonaşe subţiri şi îi presari piper, scorţişoară, ghimbir şi cuişoare, după gust. îi prăjeşti în untdelemnul rămas.
Aşezi pe un platou bucăţile de peşte prăjit alături de cartofi şi sosul de roşii.
Biban cu roşii
Pofta buna!
Vreau si eu