Biban saramura

Printeaza

Biban saramura

Ingrediente:Biban saramura

  • 1 kg peşte
  • puţin ulei

Pentru saramură :

  • 3 pahare apă
  • 10 g sare

 

Mod de preparare:

Scoatem prin urechi branhiile şi intestiele şi spălăm în mai multe ape. Zvantam cu un şervet. Nu curăţăm solzii. Ungem peştele cu ulei, Il punem pe grătar foarte încins şi îl frigem pe jar, pană capătă culoare aurie. Intoarcem pe cealaltă parte şi rumenim peştele la fel.

Cand este gata, îl luăm de la foc şi îl punem pe un fund mare cat peştele. Radem apoi cu cuţitul punctele negre. Aşezăm bibanul într-o cratiţă în care punem un ardei rosu.

In sfarşit pregătim saramura : turnăm apă într-o cratiţă, adăugăm sare şi lăsăm sa fiarbă pană se topeşte sarea. După aceea turnăm saramura peste biban ; dacă nu ajunge ca să fie acoperit tot peştele e un deget, adăugăm apă fierbinte (alţfel saramura îşi pierde gustul).

Punem cratiţa pe aragaz ca să dea un clocot, gustăm saramura şi potrivim sarea. Tragem cratiţa de pe foc şi lăsăm bibanul în ea pană se răceşte.

Apoi, cu o lopăţică de metal, aşezăm peştele într-un astronaş, turnand deasupra saramura. La masă, scoatem pielea cu solzii şi o dăm la o parte. Servim cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.