Biban cu sos de lămâie și capere

Printeaza

Biban cu sos de lămâie și capere din: biban, suc de lamaie, capere, ulei de masline, usturoi, sare, piper, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 2 bucăți de biban (aproximativ 150g fiecare)
  • Sucul de la o lămâie
  • 2 linguri de capere
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • Sare și piper după gust
  • 1 lingură de pătrunjel tocat (opțional, pentru decor)

 

 

Mod de preparare:

Spălați bucățile de biban și ștergeți-le bine cu un prosop de bucătărie pentru a îndepărta excesul de apă. Condimentați cu sare și piper pe ambele părți.

Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați bucățile de biban în tigaie și prăjiți-le pe fiecare parte timp de aproximativ 3-4 minute sau până când devin aurii și se rumenesc ușor.

După prăjire, scoateți bibanul din tigaie și așezați-l pe o farfurie acoperită cu hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.

În aceeași tigaie, adăugați usturoiul tocat și căliți-l timp de aproximativ 1 minut până când devine aromat.

Adăugați sucul de lămâie și caperele în tigaie. Amestecați bine și lăsați să fiarbă timp de încă 2-3 minute pentru a se forma un sos delicios.

Puneți bucățile de biban prăjit înapoi în tigaie cu sosul și lăsați-le să se încălzească împreună timp de încă 1-2 minute, astfel încât bibanul să se îmbrace în sosul aromat.

Presărați pătrunjelul tocat deasupra ca decor (opțional).

Biban cu sos de lămâie și capere

Informații nutriționale aproximative pentru o porție:

  • Calorii: 250 kcal
  • Carbohidrați: 8g
  • Proteine: 30g
  • Grăsimi: 10g

 

Bibanul este o sursă bună de proteine slabe, iar sosul de lămâie și capere adaugă o notă rafinată de arome mediteraneene.

Este o rețetă ușor de preparat și poate fi servită la prânz sau cină alături de persoane dragi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Peste si legume preparate la abur

Biban cu sos picant

Biban cu sos picant din: biban, sare, piper, coriandru, ardei iuteportocale, ceapa. Ingrediente:  4 fileuri biban de mare sare si piper coriandru legume, pentru servire Ingrediente pentru sos: 2 ardei iuti 2 portocale 1 ceapa   Mod de preparare: Pregatiti sosul. Coaceti ardeii si pastrati deoparte 20 de minute, apoi curatati de coaja. Se curata […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.