Biban la tigaie cu broccoli
PrinteazaBiban la tigaie cu broccoli din: fileuri de biban, broccoli, portocala, ulei de masline, capere, ansoa si lamaie.
- 2 fileuri de biban
- un broccoli
- o portocală
- 6 linguri de ulei de măsline
- 4 linguri de capere
- 6 anşoa, mărunţite
- o lămâie
Mod de preparare:
Inainte de a începe gătitul propriu-zis, se pregătesc toate ingredientele.
Se taie fileurile de biban astfel încât să aibă aceeaşi formă, apoi se crestează pielea până ajugeţi la came, de 5-6 ori, la distanţă de 1 cm. Se lasă deoparte.
Se taie portocala, se înlătură vârful şi partea de jos, se curăţă de coajă şi de membrană.
Separaţi segementele şi stoarceţi sucul din resturi într-un bol. Se taie inflorescenţele de la broccoli în buchete de mărime medie.
Pentru prepararea salatei calde de broccoli, buchetele se pun pentru un minut intr-o oala cu apa fiarta cu sare.
Se pune o tigaie pe foc si imediat ce broccoliul este gata se scurge si se aseaza in tigaie, pentru a elimina lichidul ramas.
Se opreste focul si se pun feliile de portocala peste broccoli.
Se amesteca cateva momente, cat sa se incalzeasca si portocala, apoi se pune totul intr-un bol si se adauga sucul de portocale si 2 linguri de ulei de masline.
Se asezoneaza cu piper si un varf de sare, apoi se lasa deoparte.
Se curata tigaie si se prajesc fileurile. Se lasa sa se odihneasca pe o farfurie calda, cu piper in sus, si se stropeste cu sosul cald din tigaie. Se pun 2 linguri de ulei in tigaie si se da la foc iute.
Se adauga coaja de lamaie deasupra si se stoarce jumatate din lamaie.
Pofta buna!