Bibilica cu ciuperci
PrinteazaBibilica cu ciuperci din: bibilica, malsine, ciuperci, arpagic, napi, marar, patrunjel, vin, sare, piper.
- 1 bibilică de aproape 2 kg
- sare
- piper
- 120 g măsline verzi
- 250 g mânătărci uscate
- 200 g arpagic
- 200 ml ulei
- 1 foaie de dafin
- 300 g napi
- pătrunjel şi mărar verde
- 1 pahar cu vin alb
- 1/4 l supă
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi foarte bine bibilica apoi aşezaţi-o într-o tavă să se frigă la cuptor, înăbuşit. Puneţi deasupra păsării: unt, sare, piper şi puţin cimbru, vin şi supă.
Lăsaţi la cuptor potrivit până când pasărea este frumos rumenită pe toate părţile.
Tăiaţi apoi friptura în 6-8 bucăţi egale şi puneţi-le într-o cratiţă cu măslinele fără sâmburi, mânătărcile opărite, foaia de dafin, vinul şi supa. Mai lăsaţi-le să fiarbă încet, pe foc domol 35-40 de minute.
Adăugaţi arpagicul sotat, napii tăiaţi în rondele groase, ulei, sare şi piper.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/bibilica-ciuperci html