Bibilica cu masline, manatarci, arpagic si napi
PrinteazaBibilica cu masline, manatarci, arpagic si napi
- 1 bibilică de circa 1,750 kg
- sare
- piper
- 120 g măsline verzi
- 250 g mînătărci uscate
- 200 g apragic
- 200 g ulei
- 1 foaie dafin
- 300 g napi
- 1 legătură de verdeaţă
- vin
- 1/4 l supă
Mod de preparare:
Bibilica se frige 20 minute la foc iute. Se taie în 6-8 bucăţi egale si se pune în cratiţă cu măslinele fără sîmburi, minătărcile opărite, dafinul, pahar vin şi 1/4 1 supă.
Se mai fierbe la foc domol timp de 35-40 minute. Pe parcurs se pune arpagicul sotat, napii tăiaţi rondele groase, ulei, piper şi sare.
Se serveşte rece cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!