Bibilica cu varza si vin
PrinteazaBibilica cu varza si vin din: bibilica, varza, ceapa, vin, ulei, otet, sare, piper, boia.
- 1 bibilică
- 1 varză
- 1 ceapă
- pastă de roşii
- cimbru
- piper
- sare
- vin roşu
- 1 lingură oţet
- boabe de piper
- boia
- cimbru
- felii de ceapă
- usturoi
- foi de dafin
- 1 lingură ulei de rapiţă
Mod de preparare:
Se prepară marinada.
Se tranşează pasărea, se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se pune în marinadă până a doua zi. Apoi se scot bucăţile de carne şi se fierb 10 minute în oala sub presiune.
Se toacă varza, se freacă cu puţină sare şi o ceapă tocată mărunt, se aşază peste bucăţile de came în vasul roman, iar deasupra se pun pastă de roşii, cimbru, piper şi jumătate cană de apă.
Se dă la cuptor 1 oră.
Pofta buna!