Bibilica la cuptor cu garnitura de budinca de spanac si cosulete din aluat umplute cu ficat si limba afumata Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 1,500 kg spanac 3 linguri de sos alb 2 ouă sare piper nucşoară Maggi 100 g limbă afumată fiartă 12 coşulcţe din aluat fraged prăjite 300 g ficat 1 […]
Bibilica la cuptor cu castane
PrinteazaBibilica la cuptor cu castane din: bibilica, ceapa, castane, mazare, morcovi, unt, zahar, marar, faina, cimbru, sare, piper.
- 1 bibilică de 1,750 kg
- o ceapă
- sare
- piper
- 500 g castane
- 300 g mazăre
- 300 g morcovi
- 180 g unt
- 1 linguriţă cu zahăr
- mărar verde
- 1/2 lingură cu făină
- cimbru
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi foarte bine bibilica, tamponaţi-o cu un şervet curat, după care o frigeţi înăbuşit la cuptor. în aceeaşi tavă puneţi şi câteva cuburi mici de unt, sare, piper, cimbru şi supă.
Când friptura este frumos rumenită pe toate feţele, scoateţi-o pe un platou şi în tavă pregătiţi sosul.
Dezlegaţi 1 lingură de făină cu apă sau supă, combinaţi-o apoi cu 2 linguri de sos brun, după care strecuraţi sosul.
Tăiaţi friptura în bucăţi, puneţi-le pe un platou, garnisiţi-le cu castanele glasate cu sos de friptură, mazărea şi morcovii fierţi şi sotaţi în unt.
Puneţi puţin sos pe friptură, restul aduceţi-l pe masă în sosieră.
Pofta buna!
poate iti place si:
Bibilica la cuptor cu garnitura de budinca de spanac si cosulete din aluat umplute cu ficat si limba afumata
Pofta buna!