Bibilica la cuptor cu garnitura de cosulete de cartofi ducesa umplute cu legume sotate in unt

Printeaza

Bibilica la cuptor cu garnitura de cosulete de cartofi ducesa umplute cu legume sotate in unt

Ingrediente:

  • 1 bibilică de circa 1,750 kg
  • 500 g cartofi
  • 1 conopidă
  • 300 g morcovi
  • 300 g mazăre
  • 300 g sparanghel sau fasole ţucără
  • făină
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1ou
  • sare
  • piper
  • 200 g unt
  • 2 linguri de smîntînă
  • 1 ceapă
  • 1/2 linguriţă de boia
  • 100 g zarzavat
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Bibilca se frige înăbuşită cu ceapa tocată, zarzavatul tăiat, sare, piper cimbru, unt şi puţină apă. Cînd este gata, se scoate şi se face sosul cu 3/4 lingură de făină, boia şi supă. Se mai fierbe 15 minute, se strecoară şi se ames­tecă cu smantană.

Separat se fierb cartofii, se dau prin sită se amestecă cu 1 ou, sare şi 30 g unt. Cu acest piure se fac , 8-10 cuiburi fără fund în marginea unui platou. Se ung cu puţin gălbenuş şi se gratinează.

Bibilica se taie şi se aşază în mijlocul platoului. Legumele cono­pida, morcovii, mazărea şi sparanghelul fierte, sotate în unt se pun buche­ţele în cuiburile de pe platou şi se presară cu verdeaţă.

Sosul se serveşte fier­binte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.