Bibilica la cuptor cu garnitura de cosulete de cartofi ducesa umplute cu legume sotate in unt
PrinteazaBibilica la cuptor cu garnitura de cosulete de cartofi ducesa umplute cu legume sotate in unt
- 1 bibilică de circa 1,750 kg
- 500 g cartofi
- 1 conopidă
- 300 g morcovi
- 300 g mazăre
- 300 g sparanghel sau fasole ţucără
- făină
- 1 legătură pătrunjel
- 1ou
- sare
- piper
- 200 g unt
- 2 linguri de smîntînă
- 1 ceapă
- 1/2 linguriţă de boia
- 100 g zarzavat
- cimbru
Mod de preparare:
Bibilca se frige înăbuşită cu ceapa tocată, zarzavatul tăiat, sare, piper cimbru, unt şi puţină apă. Cînd este gata, se scoate şi se face sosul cu 3/4 lingură de făină, boia şi supă. Se mai fierbe 15 minute, se strecoară şi se amestecă cu smantană.
Separat se fierb cartofii, se dau prin sită se amestecă cu 1 ou, sare şi 30 g unt. Cu acest piure se fac , 8-10 cuiburi fără fund în marginea unui platou. Se ung cu puţin gălbenuş şi se gratinează.
Bibilica se taie şi se aşază în mijlocul platoului. Legumele conopida, morcovii, mazărea şi sparanghelul fierte, sotate în unt se pun bucheţele în cuiburile de pe platou şi se presară cu verdeaţă.
Sosul se serveşte fierbinte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!