Bibilica la tigaie cu salata
PrinteazaBibilica la tigaie cu salata din: carne de bibilica, sos hoisin, usturoi, sos de soia, zahar, otet de orez, mirin, ulei de susan, bak choy, ulei de arahide, ulei de susan, usturoi, ardei iute si sos de peste.
- 4 bucati carne bibilica
- 2 linguri sos hoisin
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 1 lingura sos de soia
- 1 linguriță de zahăr
- 1 lingurita otet de orez
- 1 lingura mirin
- 1 lingura ulei de susan
- 8 frunze salata bok choy
- 2 linguri de ulei de arahide
- 1 lingura ulei de susan
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 ardei iute verde, fara semințe și tocat
- 1 lingura sos de peste
Mod de preparare:
Se amestecă sosul hoisin, cateii de usturoi, sosul de soia, zaharul, oțetul, mirinul și 1 lingura ulei de susan impreuna. Se toarnă peste carnea de bibilica și lasati la marinat timp de cel puțin 2 ore.
Incalziti 2 linguri de ulei de arahide si 1 lingura ulei de susan într-un wok, apoi se adaugă usturoi, ardei iute, sos de pește și frunzele de bok choy. Lasati 2 minute.
Prajiti bibilicile într-o tigaie fierbinte, cate 5 minute pe fiecare parte. Se amestecă sosul de peste cu 1/4 ceasca de apa si se toarna peste bibilici, se acoperă și se fierbe timp de 15 minute.
Serviti bibilicile pe pat de salata bok choy.
Pofta buna!