Bibilica cu prune uscate
PrinteazaBibilica cu prune uscate din: bibilica, bere rosie sau bruna, prune uscate, biscuiti unt, smantana, ceapa, supa de pasare, ierburi aromate, smantana.
Ingrediente:
- 1 bibilică de 1,6 kg
- 1 l de bere roşie sau brună
- prune uscate fără sâmburi
- 16 biscuiţi
- 15 g unt
- 100 ml smântână
- 1 ceapă mare
- 1 cubuleţ de supă de pasăre sau o lingură de pudră de concentrat de pasăre
- 1 legătură de ierburi aromate (pătrunjel, cimbru, dafin)
- 200ml smântână groasă
Mod de preparare:
Fărâmiţează cubul de supă de pasăre. Curăţă şi mărunţeşte fin ceapa. Incălzeşte-o în unt până se rumeneşte, apoi las-o deoparte.
Sărează şi piperează interiorul şi exteriorul bibilicii. Pentru o coacere maj rapidă, găteşte bibilica tranşată în bucăţi. Rumeneşte-o pe toate părţile, la foc mediu. Adaugă ceapa preparată şi prunele uscate. Pudrează cu concentratul de pasăre. Adaugă legătura de ierburi aromate şi acoperă cu bere.
Lasă să fiarbă acoperită la foc mic timp de o oră, timp în care rupi în bucăţi biscuiţii.
După ce bibilica s-a copt las-o deoparte lâ cald. Scoate legătura aromată şi adaugă biscuiţii în sos. Amestecă uşor pentru a topi biscuiţii, apoi încorporează smântână. Sărează dupa gust şi piperează puternic.
Adaugă sosul, aşază bibilica în cratiţă şi laşi acoperită 5 minute, la foc foarte mic.
Pentru garnitura bibilicii prepară 3 dovlecei sote cu usturoi şi pătrunjel. Spală dovleceii şi taie-i în cubuleţe de aceeaşi dimensiune, într-o cratiţă, pune unt cât o nucă şi puţin ulei şi prăjeşte dovleceii la foc mediu, amestecând constant.
Toacă o legătură de pătrunjel, curăţă şi mărunţeşte un căţel de usturoi. In momentul în care dovleceii sunt gata, se adaugă pătrunjelul şi usturoiul şi amestecă bine pe foc, timp de 2-3 minute.
Bibilica cu prune uscate
Pofta buna!