Bibilica umpluta cu migdale si carne tocata
PrinteazaO reteta de bibilica umpluta cu migdale si carne tocata din: bibilica, sare, piper, fructe uscate, carne tocata, migdale, galbenusuri, cimbru, spanac, ceapa, unt, smantana si nucsoara.
- 1 bibilica curatata (circa 1,2 kg)
- sare
- piper
- 150 g fructe uscate
- 200 g carne tocata
- 2 linguri migdale tocate
- 2 galbenusuri
- 3 fire cimbru
- 500 g spanac
- 1 ceapa
- 2 linguri unt
- 150 ml smantana
- nucsoara
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 170 °C. Se sărează şi se piperează bibilica pe dinăuntru şi pe dinafară. Se taie cuburi fructele uscate şi se amestecă cu migdalele, carnea tocată şi gălbenuşurile. Se frământă, se sărează şi se piperează.
Cu acest amestec se umple bibilica; copanele se leagă cu aţă. Se aşază într-o tavă unsă, cu firele de cimbru.
Se coace la cuptor 50-55 minute Se curăţă şi se toacă spanacul. Ceapa se toacă. Se topeşte untul şi se căleşte ceapa; se adaugă spanacul şi se căleşte 10 minute.
Se înglobează smântână; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se aşază legumele pe un platou, iar deasupra se pune bibilica.
Bibilica umpluta cu migdale si carne tocata
Pofta buna!