Bienenstich
PrinteazaBienenstich
Ingrediente:
- 250 g unt
- 150 g zahăr
- 100 g miere de albine
- o esenţă mică de vanilie (sau două-trei pliculeţe de zahăr vanilinat)
- 4 albuşuri
- 4 gălbenuşuri
- 500 g făină albă pentru patiserie
- un pliculeţ cu praf de copt
- un praf de sare
Pentru umplutură:
- 250 g alune şi migdale măcinate
- 125 g zahăr
Pentru cremă:
- 250 unt
- un plic cu praf pentru budincă (de vanilie sau de ciocolată)
- 50 g miere
- 500 ml lapte
Preparare:
Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşurile se freacă bine cu untul, zahărul şi mierea, până se dizolvă. Se amestecă albuşurile şi gălbenuşurile.
Praful de copt se amestecă apoi cu făina care se adaugă în compoziţia pregătită din ouă, puţin câte puţin, omogenizându-se. Se unge o tavă cu puţin unt, se pune deasupra hârtie pergament, se toarnă aluatul, se nivelează.
Se amestecă alunele şi migdalele cu zahărul şi laptele. Se pune deasupra şi dă la cuptor, timp de 20-30minute, la foc mare. Se lasă să se răcească şi se taie în fâşii de 15-20 cm, care apoi se secţionează în două foi subţiri.
Se bate untul spumă. Se prepară budinca (praf de budincă, miere, lapte), se răceşte şi se încorporează în ea untul. Se umplu foile cu crema astfel obţinută.
Bienenstich
Pofta buna!