Biftec ardelenesc
PrinteazaBiftec ardelenesc
- 8 felii de carne
- 200 g ceapă
- 2 linguri untură
- sare
- piper
- verdeaţă
- 1 lingură făină
- 1 pahar bulion de roşii
- 1 pahar vin
Mod de preparare:
Feliile de carne le bat cu ciocanul şi le frig pe ambele părţi în untură fierbinte. Ceapa o tai solzi subţiri şi o înmoi bine în untura în care ai prăjit carnea, pe foc mic, până se rumeneşte uşor.
Aşază bucăţile de carne peste un strat de ceapă, deasupra pune alt strat de ceapă, verdeaţă, vinul şi sosul preparat din făină cu bulion de roşii, sare şi piper.
Acoperi cratiţa cu un capac şi o bagi în cuptor, să fiarbă încet. Se serveşte cu garnitură de legume.
Pofta buna!
din cate stiam biftecul este facut cu carne cruda. asta ardelesc e cu carne fripta. o sa il incerc desi nu mi se pare ca aduce a biftec