Biftec californian
PrinteazaO reteta de biftec californian din carne de porc, portocala, usturoi, ciuperci, marar, sare si piper.
- 600 g carne de porc
- 1 portocala
- 3-4 catei de usturoi
- 7-8 ciuperci
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi usturoiul şi îl pisezi, apoi freci bucăţile de porc cu el. Stropeşti cu sucul de portocale, sărezi şi piperezi după gust. Laşi la macerat 2 ore.
Ştergi carnea cu un şervet de bucătărie şi o prăjeşti la foc iute, pe ambele părţi.
Pregăteşti ciupercile: Speli ciupercile sub jet de apă rece, le cureţi de pieliţă dacă sunt lovite. Le pui într-o tavă unsă cu unt şi le presari cu sare.
După ce încep să se strângă, adaugi mărarul spălat şi tocat mărunt şi, când sunt gata, le servesti alături de biftec.
Poftă bună!