Biftec cu cartofi copti si verdeata
PrinteazaBiftec cu cartofi copti si verdeata din: cartofi, ulei, patrunjel, busuioc, cascaval, usturoi, sare, piper, biftec.
- 800 g cartofi noi
- 6 linguri ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura busuioc verde
- 100 g cascaval ras
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
- 4 biftecuri
Mod de preparare:
Se spala bine cartofii, se taie in doua si se aseaza cu taietura in jos pe o tava unsa cu o lingura de ulei. Se dau la cuptor si se coc 20-30 de minute la 200°C.
Se spala verdeata, se zvanta, se toaca marunt si se amesteca cu cascavalul ras si cu 4 linguri de ulei. Se adauga usturoiul curatat si presat, sare si piper.
Se scot cartofii din cuptor, se intorc pe partea cealalta, se intinde peste fiecare jumatate cate-un strat de verdeata, se dau din nou la cuptor si se coc inca 10 minute la aceeasi temperatura.
Se spala bucatile de carne, se zvanta, se condimenteaza, se prajesc in uleiul ramas circa 3 minute pe fiecare parte si se servesc impreuna cu cartofii copti.
Pofta buna!