Biftec cu garnitura de spanac
PrinteazaBiftec cu garnitura de spanac din: muschi de vita, unt, franzela, oua, spanac, marar, sare, piper.
- 6 felii de muşchi de vita
- 2 linguri cu unt
- 6 felii de franzelă
- 6 ouă
- 1 kg spanac
- mărar tocat
- sare
- piper mcăcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi spanacul frunză cu frunză, spălaţi-l în multe ape, clocotiţi-15 min în apă care fierbe, apoi scurgeţi-l şi tocaţi-l mărunt. Aşezaţi-l apoi într-o cratiţă cu 1 lingură cu unt, sare şi puţin piper, adăugaţi 2 căni de zeamă în care a fiert.
Scădeţi la foc mic 30 min.
Spălaţi carnea, ruimeniţi-o în unt, lăsaţi deoparte până faceţi ochiuri din cele 6 ouă. Fierbeţi apa cu 1 lingură cu oţet şi 1 lingură cu sare, spargeţi ouăle, daţi-le drumul încet în apă, lăsaţi focul mic, scoateţi ochiurile şi lăsaţi-le în strecurătoare.
Faceţi platoul: aşezaţi în rază feliile de pâine, acoperiţi-le cu spanac, deasupra aşezaţi feliile de carne, iar între felii aşezaţi ouă ochiuri, decoraţi cu mărar şi serviţi alături de vin alb.
Pofta buna!