Biftec de ton cu sos

Printeaza

Biftec de ton cu sos din: ton, apa, miso de orez, morcov, tija de telina, ceapa, alge wakame, ulei de susan, sare si frunze de hasmatuchi.

Ingrediente:Biftec de ton cu sos

  • 500 g ton proaspăt
  • 300 ml apă
  • 1 linguriţă miso de orez
  • 1 morcov
  • 1   tijă de ţelină
  • 1/2ceapă
  • 2   linguri alge wakame
  • 2 linguri ulei de susan
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie ceapa, ţelina şi morcovul cubuleţe foarte mici şi pune-le într-o cratiţă cu 300 ml de apă. Fierbe-le până când lichidul scade la jumătate şi adaugă algele înmuiate în prealabil.

Lasă amestecul să se odihneas­că, apoi adaugă pasta miso diluată cu foarte puţină apă.

Intre timp, taie tonul în patru felii groase şi marinează-l cu sare şi ulei. încinge o placă de fontă şi frige pe ea peştele, lăsându-i mijlocul roz (circa 3 minute pe fiecare parte).

Toarnă puţin sos de wakame şi miso pe farfurii, aşază deasupra câte o bucată de ton fierbinte şi serveşte imediat, decorat eventual cu frunze de hasmaţuchi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.